Φεβ
12

Γεφ. Αϊτανίων - Φουντάνα - Πατσίδες - Φουρνί - Κ. Αρχάνες

ΓΕΦΥΡΑ ΑΪΤΑΝΙΩΝ-ΓΕΦΥΡΑ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ-ΠΗΓΗ ΦΟΥΝΤΑΝΑ-ΠΑΤΣΙΔΕΣ-ΑΡΧ.ΧΩΡΟΣ ΦΟΥΡΝΙ-Κ.ΑΡΧΑΝΕΣ 12-2-2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την πετρόκτιστη γέφυρα στο ρέμα του Καρτερού και πριν από τα Αϊτάνια(υψόμ.85μ). Θα μπούμε σε μονοπάτι, θα κόψουμε το ρέμα πριν το Σκαλάνι και θα ανηφορίσουμε λίγο μέσα σε μονοπάτι και θα φθάσουμε στον κεντρικό δρόμο που πηγαίνει από το Σκαλάνι προς την Μυρτιά.

Θα περάσουμε απέναντι σε χωματόδρομο (που είναι η έξοδος του Κουναβιανού φαραγγιού) και από χωματόδρομο πάλι στην συνέχεια θα φθάσουμε στην πηγή 'Φουντάνα'(υψόμ.200μ) με το ξωκλήσι του Αγ.Νικολάου, από την οποία ερχόταν το νερό επί Ενετοκρατίας στο Ηράκλειο. Από χωματόδρομο θα ανηφορίσουμε και θα φθάσουμε στην διακλάδωση των Αρχανών (εκκλησία Αγ.Σώζων), (υψόμ.280μ). Θα περπατήσουμε λίγο άσφαλτο και θα μπούμε στις Πατσίδες (υψόμ.250μ). Στη συνέχεια από άσφαλτο και χωματόδρομο θα φθάσουμε στο εκκλησάκι της Αγ.Μαρίνας (υψόμ.310μ). Όπως θα πηγαίνουμε στα δεξιά μας θα βλέπουμε το Κνωσανό φαράγγι. Στη συνέχεια από χωματόδρομο θα φθάσουμε στο αρχαιολογικό χώρο 'Φουρνί' (υψόμ.440μ),όπου και θα επισκεφθούμε.Θα περάσουμε το πευκοδάσος που υπάρχει και θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι με τερματισμό τις Κάτω Αρχάνες (υψόμ.360μ).

 

Ω.Π.  4 (χωρίς τις στάσεις)   Β.Δ.  1

Όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν τις πρώτες 2 ώρες(δηλαδή από την γέφυρα Αϊτανίων μέχρι την διακλάδωση των Αρχανών), ή τις επόμενες 2 ώρες(από την διακλάδωση μέχρι τον τερματισμό).

Θα υπάρξει ενημέρωση για ταβέρνα ή όχι.

Αρχηγός: Φουντουλάκης Χάρης     τηλ:  6977-431796

Αναχ: 08:00

Δεν ξεχνάμε τις μάσκες μέσα στο λεωφορείο.

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel