Σεπ
11

Καπετανιανά - Άγιος Ιωάννης - Μονή Κουδουμά

ΚΑΠΕΤΑΝΙΑΝΑ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ   11-9-2022

ΦΩΤΟ ΕΔΩ

 

Μία πολύ ωραία πεζοπορική διαδρομή θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 11-9-2022 στα Αστερούσια όρη νότια του νομού μας.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τα Καπετανιανά (υψόμ.700 μ) και μέχρι την παραλία του Αγ.Ιωάννη θα είναι όλο κατηφορική. Με θέα το νότιο Κρητικό πέλαγος, θα κάνουμε στην αρχή λίγο χωματόδρομο και στην συνέχεια σε μονοπάτι κατηφορικό θα βρεθούμε πάνω από το φαράγγι του Αγ.Ιωάννη ή Γούλας. Θα το αφήσουμε στα αριστερά μας και θα μπούμε σε περιοχή με αραιά πεύκα και με ωραία θέα στις παραλίες. Στην συνέχεια πάντα κατηφορικά θα μπούμε σε πεδίο με θαμνώδη βλάστηση και θα φθάσουμε στον παραλιακό Αγ.Ιωάννη, όπου θα επισκεφθούμε τον σπηλαιώδη ναό με τις τοιχογραφίες.

Στην συνέχεια από χωματόδρομο θα φθάσουμε στην παραλία 'Ελιγιά'. Από εδώ και μετά θα μπούμε σε μονοπάτι και περνώντας πάνω από τις παραλίες 'Μικρό Αγαδικό','Μεγάλο Αγαδικό' και 'Αγ.Αντωνίου', θα παρακάμψουμε λίγο και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Αγ.Αντωνίου. Επιστρέφουμε στο κεντρικό μονοπάτι και συνεχίζουμε μέσα από πεύκα, στην αρχή πυκνά μετά πιο αραιά και τερματίζουμε στην μονή Κουδουμά. Έξω από την μονή υπάρχει καντίνα με νερό,καφέ,αναψυκτικά. Εδώ όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει και το μπάνιο του. Ταβέρνα δεν θα έχουμε,οπότε για φαγητό κρατάμε μαζί μας.

Στην συνέχεια αγροτικά θα μας φέρουν στο χωριό Στέρνες όπου θα μπούμε στο λεωφορείο μας για το Ηράκλειο.

Ω.Π. 4:30  Β.Δ.  1

Αναχώρηση: 07:30

Αρχηγός: Αλιφιεράκης Βασίλης  τηλ:6945896121

Για την προστασία της υγείας μας και των συνοδοιπόρων μας,φοράμε μάσκες προσώπου μέσα στο λεωφορείο.

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel