Πλατάνια - Φαράγγι Πλατανίων - Πλατάνια

7-4-2024

Φωτογραφίες εδώ »

Στην νοτιοδυτική πλευρά του Ψηλορείτη σε ένα από τα πολύ ωραία φαράγγια της Κρήτης, το Φαράγγι των Πλατανίων, θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 7-4-2024.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Πλατάνια (υψόμ.420μ). Στην αρχή θα περπατήσουμε στο μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από παλαιά ελαιόδενδρα. Στην συνέχεια θα κινηθούμε ανηφορίζοντας από την αριστερή πλευρά του φαραγγιού όπως το βλέπουμε. Θα κινούμαστε πιο ψηλά από την κοίτη, την οποία θα την βλέπουμε στα δεξιά μας. Δεν περπατάμε καθόλου στην ανώμαλη κοίτη του φαραγγιού. Το μονοπάτι είναι προστατευμένο όπου χρειάζεται, με ξύλινες κουπαστές. Έχει εντυπωσιακά περάσματα με την θέα να είναι πανέμορφη και πανοραμική.

Θα φθάσουμε στο εκκλησάκι του Αγ.Αντωνίου(υψόμ.800μ). Η πορεία μας μέχρι εδώ θα είναι ανηφορική. Όπως βλέπουμε από τα υψόμετρα θα έχουμε 400 μέτρα υψομετρική διαφορά. Μετά από την μεγαλύτερη στάση μας στο εκκλησάκι, θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι και χωματόδρομο με υπέροχη θέα(προς το Αμάρι και τον Κέδρο), για το χωριό Πλατάνια(υψόμ.420μ).

Ω.Π. 4:30 Β.Δ. 1+

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: Από το εκκλησάκι του Αγ.Αντωνίου, η β΄Ομάδα επιστρέφει από το ίδιο μονοπάτι για το χωριό Πλατάνια.

Ω.Π. 3 Β.Δ. 1+

Όποια μέλη του συλλόγου δεν το έχουν κάνει προτείνουμε να μην το χάσουν.

Όσοι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις να μας ρωτήσουν.

Για φαγητό όσοι επιθυμούν θα υπάρξει ενημέρωση.

Αρχηγός: Κοντάκης Στέλιος

Τηλ 2810224667 (καθημερινές 19:00-21:00) και 6946195900

Αναχώρηση: 08:00 από Είσοδο κηποθέατρου Όασης, Πλατεία Κύπρου - Καινούργια πόρτα. Χάρτης »

08:05 από Μπεντεβή - Στάνη Χάρτης »