Ιερό Ερμή και Αφροδίτης - Κούτελο Παραδείσου - Κάτω Σύμη

24-3-2024

Φωτογραφίες εδώ »

Στην περιοχή της καταπράσινης Κάτω Σύμης θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024. 

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το Ιερό Ερμή και Αφροδίτης που βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του όρους Δίκτη, μετά το χωριό Κάτω Σύμη του Δήμου Βιάννου σε υψόμετρο 1.130μ, στο δρόμο που πηγαίνει προς το οροπέδιο του Ομαλού. Αφού πούμε λίγα πράγματα για τον χώρο αυτό, θα συνεχίσουμε σε χωματόδρομο που ελίσσεται σε πυκνό και πανέμορφο πευκοδάσος, φτάνοντας σε υψόμετρο 1350μ, με κατεύθυνση το οροπέδιο Ομαλού Βιάννου. Λίγο πριν μπούμε στο οροπέδιο θα αλλάξουμε πορεία παραμένοντας σε χωματόδρομο φτάνοντας στην θέση " Κούτελο του Παραδείσου " (υψόμ. 1140μ). Η θέα από εδώ προς τις παραλίες του νότιου Κρητικού και προς τα Λασιθιώτικα βουνά, είναι φανταστική.

Στη συνέχεια από κατηφορικό μονοπάτι (παλιό καλντερίμι), μέσα σε πευκοδάσος, θα τερματίσουμε στο χωριό Κάτω Σύμη (υψόμ.800μ).

Ω.Π. 4:30-5:00 Β.Δ. 1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: Η Β' Ομάδα ξεκινάει μαζί με την Α΄ ομάδα και για 1500 μέτρα περίπου, θα περπατάνε μαζί. Εδώ και σε υψόμετρο 1200μ θα χωριστούμε. Θα συνεχίσει η Β΄Ομάδα πάλι από χωματόδρομο, μέσα στα πεύκα και κάνοντας μία μικρότερη πορεία θα ξανασυναντηθεί με την Α΄Ομάδα. Και οι δύο Ομάδες τώρα μαζί, προχωράμε και φθάνουμε στην Θέση " Κούτελο του Παραδείσου" (υψόμ.1140μ). Αφού απολαύσουμε την υπέροχη θέα, όλοι μαζί από το προαναφερόμενο μονοπάτι, τερματίζουμε στο χωριό Κάτω Σύμη (υψόμ.800μ).

Ω.Π. 3 Β.Δ. 1

Όλη η διαδρομή και των δύο ομάδων βρίσκεται σε ένα πανέμορφο πευκοδάσος και με αιωνόβιους πρίνους στα ψηλότερο σημείο της διαδρομής.

Εάν κάποιοι επιθυμούν να περπατήσουν λιγότερο, μπορούν. Δηλαδή περπατάνε μέχρι το σημείο χωρισμού των δύο ομάδων και ξαναγυρνάνε στο λεωφορείο που θα περιμένει στο Ιερό Ερμή και Αφροδίτης. Θα κάνουν 1500 μέτρα μπροστά και 1500 μέτρα πίσω, σύνολο 3 χλμ. Εάν επιθυμούν ακόμα περισσότερο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Στην συνέχεια με το λεωφορείο λίγο παρακάτω για την Κάτω Σύμη. Θα υπάρχει χρόνος και για μία βόλτα από δρόμο για το διπλανό χωριό την Άνω Σύμη που βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρα.

Στο χωριό Κάτω Σύμη θα συναντηθούμε όλοι, όπου θα μείνουμε για φαγητό(όσοι επιθυμούν), στις δύο υπέροχες ταβέρνες της περιοχής.

Αρχηγός: Ανεθρεπτάκης Εμμανουήλ

Τηλ 2810224667 (καθημερινές 19:00-21:00) και 6978488128

Αναχώρηση: 08:00 από Είσοδο κηποθέατρου Όασης, Πλατεία Κύπρου - Καινούργια πόρτα. Χάρτης »

08:05 από Μπεντεβή - Στάνη Χάρτης »