Μονή Βωσάκου - Φαράγγι και Σπήλαιο Μούγκρι - Καλό Χωράφι

21-4-2024

Φωτογραφίες εδώ »

Μία πολύ όμορφη πορεία για όλες και όλους θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 21-4-2024.

Στη βάση και βόρεια από τα Ταλαία Όρη θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία μας. Θα σταματήσουμε στο δρόμο, λίγο πριν τη μονή Βωσάκου σε υψόμετρο 490μ. Από μονοπάτι κατηφορικό(περίπου 1χλμ), θα φθάσουμε σε πλάτωμα με εντυπωσιακό πέτρινο πηγάδι μέσα στο έδαφος, με πέτρινες γούρνες (υψόμ.310μ). Στη συνέχεια από χωματόδρομο (περίπου 1χλμ) θα φθάσουμε στη μονή Βωσάκου (υψόμ.350μ). Θα έχουμε αρκετή στάση στη μονή, για να δούμε και να ακούσουμε ενδιαφέροντα συμβάντα.

Μετά από άσφαλτο στην αρχή και μετά χωματόδρομο, θα περάσουμε από το τις τρείς εντυπωσιακές κουκουναριές και θα αρχίσουμε σε λίγο να κατηφορίζουμε πάντα από χωματόδρομο, για την κοίτη του μικρού φαραγγιού 'Μούγκρι' (υψόμ.180μ). Όπως θα κατηφορίζουμε θα βλέπουμε μπροστά μας και το Κρητικό Πέλαγος. Εδώ θα γίνει στάση, για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν λίγο παραπάνω από μονοπάτι, το σπήλαιο 'Μούγκρι'.

Αφού τελειώσει η επίσκεψη στο σπήλαιο, συνεχίζουμε για λίγο στην κοίτη, μετά λίγο μονοπάτι, μετά λίγο χωματόδρομο και φθάνουμε ακριβώς στον ΒΟΑΚ στην περιοχή 'Καλό Χωράφι'. Θα περάσουμε απέναντι προς την μεριά της θάλασσας και θα δούμε την μονή των 318 Αγίων Πατέρων. Θα πούμε και εδώ ενδιαφέροντα στοιχεία. Εδώ ακριβώς βρίσκεται ταβέρνα για όσους επιθυμούν φαγητό και ακριβώς από δίπλα είναι και η παραλία 'Καλό Χωράφι' για μπάνιο όσοι επιθυμούν. Μετά το μπάνιο και το φαγητό, αναχωρούμε για το Ηράκλειο.

Ω.Π. 4 Β.Δ. 1

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν το πρώτο μέρος(δηλαδή το μονοπάτι το 1χλμ και τον χωματόδρομο το άλλο 1χλμ μέχρι τη μονή Βωσάκου), μπορούν να το κάνουν. Θα μεταβούν με το λεωφορείο ακριβώς στην πόρτα της μονής Βωσάκου. Θα την επισκεφθούν έχοντας περισσότερο χρόνο μέχρι να έρθει και η άλλη ομάδα και όλοι μαζί για την συνέχεια.

Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μόνο με το λεωφορείο μπορεί. Θα είναι μαζί μας στην μονή Βωσάκου και στην συνέχεια με το λεωφορείο για καφέ στην Δροσιά. Μετά με το λεωφορείο για τον τερματισμό στο Καλό Χωράφι, για μπάνιο και φαγητό και συνάντηση με όλη την ομάδα.

Αρχηγός: Κιουμαρούλο Μαρία Τερέσσα

Τηλ 2810224667 (καθημερινές 19:00-21:00) και 6949357051

Αναχώρηση: 08:00 από Είσοδο κηποθέατρου Όασης, Πλατεία Κύπρου - Καινούργια πόρτα. Χάρτης »

08:05 από Μπεντεβή - Στάνη Χάρτης »