Ιουλ
17

Φ. Κουρταλιώτικο - Πρέβελη

ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗ 4-7-2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στην πιο δροσιστική,ιδιαίτερη και πανέμορφη πορεία του νησιού μας θα περπατήσουμε και θα κολυμπήσουμε την Κυριακή στις 17-7-2021

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το δρόμο που διασχίζει το Κουρταλιώτικο φαράγγι (υψόμ.210μ).Από μεγάλα τσιμεντένια σκαλοπάτια θα κατέβουμε στην κοίτη του φαραγγιού(υψόμ.140μ), όπου βρίσκεται και το εντυπωσιακό θέαμα με τους καταρράκτες(που είναι οι πηγές) που δημιουργούν το ποτάμι που εκβάλει στην παραλία Πρέβελη.Δίπλα μας βρίσκεται και το ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου.

Συνεχίζουμε είτε μέσα από το ποτάμι όσοι επιθυμούν,είτε έξω από αυτό από μονοπάτι,μέχρι κάποιο σημείο και στην συνέχεια από μονοπάτι και δρόμο φθάνουμε στην πετρόκτιστη γέφυρα με την λιμνούλα και την καφετέρια,όπου τελειώνει και το πρώτο μέρος της πορείας μας.Το νερό στο πρώτο κομμάτι είναι σε χαμηλό επίπεδο.Όσοι περπατήσουν δίπλα στο μονοπάτι, θα διασταυρωθούν πέντε φορές με το ποτάμι και θα βραχούν και σε αυτούς τα παπούτσια τους.

Η πορεία του πρώτου μέρους είναι για όλους,αφού έχουμε την εναλλακτική του μονοπατιού δίπλα από το ποτάμι.

Ω.Π.(Α'ΜΕΡΟΣ) 2:30 Β.Δ. 1+

Αυτοί που θα είναι στο μονοπάτι: Β.Δ. 1

Αφού ξεκουραστούμε στην καφετέρια(εδώ θα είναι και το λεωφορείο μας) θα χωριστούμε σε δύο ομάδες.

Αυτοί που δεν θα κάνουν το δεύτερο κομμάτι,θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο και θα τους πάει στο πάρκινγκ που είναι πάνω από την παραλία Πρέβελη.Θα κατέβουν το μονοπάτι(15' λεπτά) και θα φθάσουν στην παραλία με τους φοίνικες για μπάνιο.Εδώ θα περιμένουν να έρθει και η ομάδα που θα κάνει το δεύτερο μέρος της πορείας.Στην παραλία υπάρχει και καντίνα.

Στο δεύτερο κομμάτι της πορείας, το νερό είναι μέχρι την μέση και σε κάποια σημεία και παραπάνω.Προς το τέλος έχουμε και μεγάλα βράχινα περάσματα.

Ω.Π.(Β'ΜΕΡΟΣ) 2:30 Β.Δ. 2

Κρατάμε υποχρεωτικά όλοι μπατόν και φοράμε αθλητικά παπούτσια και σορτσάκι μπάνιου.

Στο δεύτερο μέρος δεν κουβαλάμε σακκίδιο.Δίνουμε τα απαραίτητα για την παραλία, στα υπόλοιπα μέλη που θα πάνε με το λεωφορείο.Κινητό,χρήματα,φωτ.μηχανή είναι προστατευμένα σε αδιάβροχη σακουλίτσα.

Όλοι μαζί από την παραλία ανεβαίνουμε το μονοπάτι και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για επιστροφή στο Ηράκλειο.

Τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας της υγείας μας.Υπενθυμίζουμε ξανά ότι η μάσκα προσώπου είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός: Κοντάκης Στέλιος  6946-195900

Αναχώρηση:  07:30

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel