Ιουν
19

Πρίνα - Κρούστας - Καλό Χωριό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Μια όμορφη πορεία στο Μεραμβέλλο του ν.Λασιθίου, σε φυσικό περιβάλλον από πεύκα, θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 19-6-2022.

Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Πρίνα (υψόμ.350μ) και θα ανέβουμε στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού(υψόμ.410μ) με την ωραία θέα προς το νότιο Κρητικό.Θα ξανακατέβουμε στο χωριό για μια γνωριμία και θα συνεχίσουμε από χωματόδρομο άλλοτε μέσα από πεύκα και άλλοτε όχι και θα προχωράμε για το χωριό Κρούστα(υψόμ.480μ).Θα περάσουμε από το μικρό οροπέδιο 'Σέλινο' με αμπελώνες και συνεχίζουμε πάλι σε χωματόδρομο με θέα τον κόλπο του Μεραμβέλλου και πριν από το χωριό Κρούστα κάνουμε και λίγο πετρόκτιστο (καλντερίμι) μονοπάτι.Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο λίγο πριν το χωριό και θα φθάσουμε στον Κρούστα.Αυτό είναι το πρώτο μέρος της πεζοπορίας μας το οποίο είναι για όλες και όλους.     Ω.Π.2:30  Β.Δ. 1

Όσοι επιθυμούν μπορούν να τερματίσουν εδώ στον Κρούστα.Κάνουν μια βόλτα στο χωριό και στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούν στην παραλία 'Βούλισμα' για μπάνιο.

Η πεζοπορία από τον Κρούστα συνεχίζεται για όσους επιθυμούν και το β΄ μέρος.Από Κρούστα μέχρι Καλό χωριό.Η πορεία μας θα είναι ομαλή κατηφορική.Η μισή σε πετρόκτιστο μονοπάτι και η υπόλοιπη μισή σε χωματόδρομο.Αν επιθυμούμε μπορούμε να περπατήσουμε και στην κοίτη του 'Καλού ποταμού' για λίγο.Θα τερματίσουμε λίγο έξω από το χωριό Πύργος(υψόμ.30μ) και πριν από το Καλό χωριό.

Ω.Π. 2:30  Β.Δ.  1

Όσοι επιθυμούν μόνο το β' μέρος φυσικά και μπορούν να το κάνουν.Θα μεταβούν με το λεωφορείο από την Πρίνα στον Κρούστα,θα κάνουν την βόλτα στο χωριό και θα περιμένουν μέχρι να φθάσει η ομάδα.Θα υπάρχουν δηλαδή τρείς εναλλακτικές.Είτε όλη την πορεία ,είτε το α' μέρος,είτε το β' μέρος.

 

Με το λεωφορείο και η β' ομάδα θα μεταβεί για την παραλία 'Βούλισμα' για συνάντηση με την α' ομάδα.Υπάρχουν ταβέρνες στον κεντρικό δρόμο για όσους επιθυμούν φαγητό.

 

 

Αρχηγός: Καμπανός Γιώργος  τηλ: 6947604748

 

Αναχώρηση:08:00

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel