Μαρ
25

Τριήμερο 25ης Μαρτίου στο Ν. Χανίων

25-26-27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΣΚΥΦΟΥ - ΔΕΣΚΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ - ΒΑΤΟΥΔΙΑΡΗΣ - ΜΠΡΟΣΝΕΡΟΣ 25-3-2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΗΔΟΝΟΙ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΣΣΟΣ - ΣΟΥΓΙΑ 26-3-2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ - ΚΑΣΤΕΛΟΣ - ΚΟΥΡΝΑΣ - ΣΤΡΑΤΑ ΑΖΙΛΑΚΑ 27-3-2022

 

 

Αρχηγός: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗ τηλ.6946643937

 

 

Ημερομηνία

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-3-2022

Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 08:00 με ενδιάμεση στάση, για το οροπέδιο Ασκύφου.

ΠΟΡΕΙΑ:ΟΡΟΠ.ΑΣΚΥΦΟΥ-ΑΓ.ΜΑΜΑΣ-ΒΑΤΟΥΔΙΑΡΗΣ-ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΣ

Από τις Καρές και μπροστά από τον Αγ. Εμμανουήλ (710μ) ξεκινάμε από χωματόδρομο μέχρι τα (840μ). Στη συνέχεια έχουμε μονοπάτι μέχρι τα (910μ).Μετά πάλι χωματόδρομος και λίγο μονοπάτι μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Μάμα(815μ) με την πανοραμική θέα. Μετά μονοπάτι κατηφορικό και στη συνέχεια δρόμος μέχρι τον οικισμό <<Βατουδιάρης>>(430μ).Στη συνέχεια μονοπάτι και δρόμος μέχρι το χωριό <<Εμπρόσνερος>>(260μ.) όπου και ο τερματισμός. Ω.Π.4:30 Β.Δ. 1.

Εναλλακτική (μέσα στην πορεία).

Όσοι επιθυμούν, από τα 910μ. υψόμετρο (που έχουμε αναφέρει παραπάνω), μπορούν μόνο από χωματόδρομο κατηφορικό να φθάσουν στον οικισμό <<Βατουδιάρης>>. Εδώ θα συναντηθούμε όλοι μαζί για να τερματίσουμε στο χωριό <<Εμπρόσνερος>>. Αφού επισκεφθούμε τον πύργο του Ιμπραχίμ Αληδάκη και μάθουμε την ιστορία του,θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για την πόλη των Χανίων.

Όσοι δεν περπατήσουν καθόλου, θα κάνουν βόλτα στο οροπέδιο Ασκύφου,και αν επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το πολεμικό μουσείο στις Καρές. Θα πιούν καφέ, θα φάνε σφακιανή πίτα και θα έρθουν με το λεωφορείο στον Εμπρόσνερο να περιηγηθούν στο χωριό και να συναντηθούμε όλοι μαζί. Πάμε στο ξενοδοχείο <<ΝΕΦΕΛΗ>>. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Βραδινή έξοδος στην πόλη των Χανίων.Φαγητό.Ύπνος.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-3-2022

Πρωινό.Αναχώρηση στις 08:15.Παίρνουμε το δρόμο για Σούγια. Σταματάμε στην τοποθεσία <<Πέτρας Σελί>>

ΠΟΡΕΙΑ:ΠΕΤΡΑΣ ΣΕΛΙ (800μ)-ΑΓ.ΖΗΝΑΣ(1335μ)-ΒΑΣΙΛΙΑΝΑ(700μ)

Από χωματόδρομο στην αρχή και στη συνέχεια από μονοπάτι ανηφορίζουμε για την εκκλησία του Αγ. Ζήνα που βρίσκεται στην κορυφή του όγκου <<Αποπηγάδι>> με την φανταστική θέα προς τη δυτική πλευρά των Λευκών ορέων και προς το φαράγγι της Αγ.Ειρήνης, τη Σούγια και την Κάνδανο. Αφού φθάσουμε στην κορυφή και απολαύσουμε τη θέα θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι και αρκετό χωματόδρομο στον οικισμό <<Βασιλιανά>> λίγο πριν το χωριό Αγ. Ειρήνη.

Ω.Π:4:30 Β.Δ.2

Όσοι δεν περπατήσουν για την κορυφή, θα μεταβούν με το λεωφορείο στην Αγ.Ειρήνη και αφού περπατήσουν 1 ώρα στην αρχή του φαραγγιού της Αγ.Ειρήνης, θα συνεχίσουν με το λεωφορείο για την Σούγια για βόλτα και καφέ. Ίσως και μπάνιο αν ο καιρός το επιτρέψει. Επιστροφή με το λεωφορείο στο σημείο τερματισμού των πεζοπόρων (δηλαδή στα Βασιλιανά).

Αναχώρηση όλοι μαζί και μέσω του οροπεδίου Ομαλού για τον <<Βοτανικό κήπο>>. Επίσκεψη και βόλτα σ’ αυτόν.

Επιστροφή στην πόλη των Χανίων .Βραδινή βόλτα - Φαγητό – Ύπνος.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-3-2022

Πρωινό.Αναχώρηση στις 8:15

Επίσκεψη στον Υστερομινωϊκό θολωτό τάφο της <<Φυλακής>> Αποκορώνου. Στη

συνέχεια με λεωφορείο για το χωριό << Πάτημα >> Αποκορώνου (260μ). Βόλτα στο χωριό(20΄λεπτά). Συνεχίζουμε το περπάτημα 30΄-40΄λεπτά από άσφαλτο μέχρι το χωριό <<Κάστελλος>> (130μ.) –(Όλοι μαζί).Θα διασχίσουμε όλο το χωριό Κάστελλος και στο τέλος με το λεωφορείο θα μεταβούμε στο χωριό Κουρνάς Αποκορώνου. Επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία του Αγ.Γεωργίου.

ΠΟΡΕΙΑ : ΚΟΥΡΝΑΣ(180μ.)-ΞΩΚΛΗΣΙ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ(200μ.)ΣΤΡΑΤΑ ΑΖΙΛΑΚΑ(μέχρι 330μ.)-ΚΟΥΡΝΑΣ(180μ.)

Διασχίζουμε το χωριό και από δρόμο φθάνουμε στο ξωκλήσι του Αγ.Ιωάννη. Στη συνέχεια από ανηφορικό χωματόδρομο φθάνουμε μέχρι τα 330μ. υψόμετρο και μπαίνουμε μέσα στο Αζιλακόδασος από μονοπάτι και κινούμαστε μέσα σ’αυτό πάνω σε μονοπάτι. Τελειώνει το Αζιλακόδασος και βγαίνουμε σε χωματόδρομο που μας οδηγεί στο χωριό Κουρνάς με μια μικρή ανηφόρα στο τέλος.

Ω.Π:3 Β.Δ.1

Όσοι δεν περπατήσουν την πορεία, θα περιηγηθούν περισσότερη ώρα στο χωριό και στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούν στη λίμνη Κουρνά για βόλτα και καφέ και θα επιστρέψουν με το λεωφορείο στο χωριό Κουρνάς για συνάντηση όλοι μαζί. Στη συνέχεια με το λεωφορείο και με ενδιάμεση στάση επιστροφή στο Ηράκλειο.

Να περάσουμε καλά !!

Θα εφαρμοστούν ότι υγειονομικά πρωτόκολλα ισχύουν τις ημέρες της εκδρομής.

 

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel