Σεπ
12

Λευκόγεια - Σχοινάρια - Αμμούδι - Δαμνόνι - ΠΛακιάς

ΛΕΥΚΟΓΕΙΑ-ΣΧΟΙΝΑΡΙΑ-ΑΜΜΟΥΔΙ-ΔΑΜΝΟΝΙ-ΠΛΑΚΙΑΣ 12-9-2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στις πανέμορφες νότιες παραλίες του ν.Ρεθύμνου θα περπατήσει και θα κολυμπήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 12-9-2021.

Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Λευκόγεια (υψόμ.90μ) και από δρόμο 2,5 χλμ θα φθάσουμε στην πανέμορφη παραλία 'Σχοινάρια'.Θα έχουμε μια μικρή στάση εδώ. Υπάρχει και ταβέρνα για νερό. Θα συνεχίσουμε παραλιακά με θέα όλο το νότιο Κρητικό και από μονοπάτι θα φθάσουμε στις επόμενες ωραίες παραλίες 'Μεγάλο Αμμούδι','Κλησίδι' και 'Μικρό Αμμούδι'. Στη συνέχεια από λίγο χωματόδρομο θα φθάσουμε στην παραλία στο Δαμνόνι. Εδώ υπάρχουν ταβέρνες για νερό και θα έχουμε και στάση (ίσως και για ένα μικρό μπάνιο).

Στην συνέχεια από χωματόδρομο και πάντα δίπλα στην θάλασσα, θα περάσουμε από ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που είναι κτισμένο μέσα σε φιόρδ σε βράχινο πέρασμα. Θα έχουμε και εδώ στάση. Η θέα αυτού του σημείου είναι ιδιαίτερα όμορφη.

Στην συνέχεια από λίγο άσφαλτο θα μπούμε σε μονοπάτι(το πρώτο σκέλος είναι ανηφορικό),θα προχωρήσουμε και βλέποντας πανοραμικά τον κόλπο και όλη την παραλία του Πλακιά, θα τερματίσουμε με κατηφορική πορεία στον Πλακιά.

Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο για φαγητό η ότι επιθυμεί ο κάθε ένας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν η το πρώτο μισό(μέχρι το Δαμνόνι) η το δεύτερο μισό.

Ω.Π. 4:30 Β.Δ. 1

Αρχηγός: Σφακιανάκη Χρυσή τηλ: 6946-643937

Αναχώρηση: 07:30

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και των συνοδοιπόρων μας

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel