Μαϊ
30

Λευκόγεια - Πρέβελη

ΛΕΥΚΟΓΕΙΑ-ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΜΟΝΗ ΠΡΕΒΕΛΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗ 30-5-2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Μία ωραία πορεία με φανταστική θέα θα πραγματοποιήσει ο ΦΥ.Σ.Η. την Κυριακή στις 30-5-2021.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Λευκόγεια (υψόμ.90μ) στο νότιο Ρέθυμνο. Λίγο άσφαλτος και στην συνέχεια ήπιος ανηφορικός χωματόδρομος μας οδηγεί στην κορυφή του λόφου με το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού (υψόμ.440μ). Πριν φθάσουμε στην κορυφή θα περπατήσουμε και σε πετρόκτιστο μονοπάτι (καινούργιο).

Η θέα από εδώ πάνω σε αποζημιώνει παρ' όλο που το ύψος δεν είναι μεγάλο.

Στην συνέχεια θα κατέβουμε το πετρόκτιστο μονοπάτι και θα κινηθούμε ανατολικά.Από χωματόδρομο,από μονοπάτι και μέσα από καλλιεργημένα χωράφια θα κατηφορίσουμε για την πίσω μονή Πρέβελη. Πριν τη μονή θα συναντήσουμε αρχαίο πετρόκτιστο μονοπάτι το οποίο θα περπατήσουμε.Φθάνοντας στην μονή θα κατηφορίσουμε από χωματόδρομο,θα στρίψουμε αριστερά προς ανατολή και θα περπατάμε δίπλα στην ακτογραμμή.Όταν τελειώσει ο χωματόδρομος θα μπούμε σε χαμηλή βλάστιση και προχωρώντας θα συναντήσουμε το μονοπάτι που κατεβαίνει στην παραλία της Πρέβελης με τους φοίνικες.

Θα πάμε στην παραλία όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο.Στη συνέχεια θα ανέβουμε το μονοπάτι για το λεωφορείο.Εάν στο τέλος υπάρχει χρόνος θα τον εκμεταλλευτούμε για ταβέρνα.Αλλιώς ότι έχει η καντίνα στην παραλία.

Ω.Π. 4 Β.Δ. 1

Εάν κάποιοι επιθυμούν μπορούν από την μονή Πρέβελη να μεταβούν με το λεωφορείο για το πάρκινγκ και από εκεί να κατέβουν το μονοπάτι για την παραλία. Να μην κάνουν δηλαδή την τελευταία ώρα μετά την μονή.

Ενημερώνουμε ότι θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.Για την ώρα μάσκα στο λεωφορείο σε όλη την διάρκεια.Εάν προκύψει κάτι άλλο θα σας ενημερώσουμε.

Αρχηγός: Ζαχαράκης Γιώργος 6977594308

Αναχώρηση: 07:30

Άντε και καλή αρχή!

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel