Ιουλ
19

Καλλικράτης - Μανικάς - Φ. Σκαλωτής

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΑΝΙΚΑ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΚΑΛΩΤΗΣ 19-7-2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στην νότιο ανατολική γωνιά του ν.Χανίων και στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου, θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 19-7-2020.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο πιο έξω από το χωριό Καλλικράτης (υψόμ.720μ).Στην αρχή λίγο χωματόδρομος και στην συνέχεια από μονοπάτι θα φθάσουμε σε υψόμετρο 930μ.Στην συνέχεια λίγο χωματόδρομος, ξανά μονοπάτι και πάλι χωματόδρομος, θα φθάσουμε στο οροπέδιο του 'Μανικά' (υψόμ.730μ).Εδώ θα δούμε και το πέτρινο εκκλησάκι του Αγ.Μανώλη και θα έχουμε και μεγαλύτερη στάση τελειώνοντας το πρώτο κομμάτι της διαδρομής μας.

Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε και θα μπούμε στο πολύ όμορφο ' Φαράγγι Σκαλωτής' όπου θα μας οδηγήσει στο χωριό Σκαλωτή(υψόμ.150μ),τελειώνοντας και το δεύτερο κομμάτι.

Το φαράγγι Σκαλωτής είναι ένα από τα πολλά παράλληλα φαράγγια της περιοχής του Φραγκοκάστελλου, μέσα από τα οποία περνούν τα πετρόκτιστα αρχαία μονοπάτια που ένωναν τα νότια παράλια με την βόρεια περιοχή του ν.Χανίων όταν δεν υπήρχαν οι δρόμοι.

Η πορεία μας λοιπόν μέσα στο φαράγγι θα είναι σε πετρόκτιστο μονοπάτι.Το φαράγγι είναι ανοικτό και προς το τέλος στενεύει λίγο, με ωραία τοιχώματα και η φυσική ομορφιά του σε συνδιασμό με τα αρώματα του δίκταμου,του φασκόμηλου και του θυμαριού, κάνουν την πορεία πολύ ευχάριστη.

Τελειώνοντας την πορεία μας στο χωριό Σκαλωτή,θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στην κοντινή παραλία 'Λάκκοι' όπου θα κάνουμε το μπάνιο μας και υπάρχει και ταβέρνα για φαγητό.

Στην συνέχεια με το λεωφορείο για Ηράκλειο.

Ω.Π. (Το πρώτο κομμάτι) 2:00-2:30 Β.Δ. 1

Ω.Π. (Το δεύτερο κομμάτι) 2:00- 2:30 Β.Δ. 1+

Όσοι επιθυμούν για πιο χαλαρή πορεία μπορούν όλο το δεύτερο κομμάτι(δηλαδή από το Οροπέδιο Μανικά μέχρι το χωριό Σκαλωτή) να το περπατήσουν από χωματόδρομο.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Ενημερώνουμε ξανά ότι η μάσκα προσώπου είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός: Σφακιανάκη Χρυσή τηλ:6946-643937

Αναχώρηση: 07:30

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Photo Albums Youtube channel