Δεκ
15

Ιτζεδίν - Απτέρα - Μουσείο Θερίσου

ΦΡΟΥΡΙΟ ΙΤΖΕΔΙΝ-ΑΡΧ.ΑΠΤΕΡΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΙΣΟΥ 15-12-2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στο ν.Χανίων με μια ενδιαφέρουσα από αρχαιολογικής και ιστορικής άποψης εκδρομή,θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 15-12-2019.

Την ημέρα αυτή στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του συλλόγου, θα ξεναγηθούμε σε τρείς χώρους με σπουδαίο ενδιαφέρον στο ν.Χανίων.

Δεν θα υπάρχει πεζοπορία,οπότε μπορούν να συμμετάσχουν οι πάντες. Θα ξεκινήσουμε και θα επισκεφθούμε το φρούριο Ιτζεδίν το οποίο είναι δίπλα από τον δρόμο στο κόλπο της Σούδας. Την Κυριακή εορτάζει ο Άγιος Ελευθέριος και πανηγυρίζει η εκκλησία που βρίσκεται μέσα στο φρούριο και ανοίγει για τον κόσμο να το επισκεφθεί. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε μέσα σ' αυτό και να μάθουμε σπουδαιότατα στοιχεία για την ιστορία του.

Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα περάσουμε απέναντι στα Μεγάλα Χωράφια και θα επισκεφθούμε τον σπουδαιότατο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας.Επίσης θα επισκεφθούμε και το φρούριο Παλαιόκαστρο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Από τον αρχηγό μας θα ακούσουμε και θα μάθουμε και εδώ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούμε στο ιστορικό Θέρισο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο της επανάστασης, το οποίο άνοιξε φέτος και στεγάζεται στον ίδιο χώρο του τότε αρχηγείου, με πρωταγωνιστή τον Ελευθέριο Βενιζέλο για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Εδώ θα μας ξεναγήσει η υπεύθυνη του μουσείου.

Στην συνέχεια ελεύθερο πρόγραμμα για βόλτα στο Θέρισο και φαγητό στις ωραίες ταβέρνες του.

Αρχηγός: Κριτσωτάκης Γιώργος 6944865906 Αναχώρηση: 07:30

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Photo Albums Youtube channel