Ιαν
12

Κοπή της Πίτας (Ανώγεια)

ΑΝΩΓΕΙΑ-ΚΟΛΕΤΣΙ-ΑΓ.ΥΑΚΙΝΘΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΜΙΝΘΟΣ 12-1-2020

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ξεκίνημα του νέου έτους, με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας,στα χιόνια.

Φέτος θα διαφοροποιήσουμε το καθιερωμένο πρόγραμμα της κοπής της πίτας μας και αντί σε κέντρο, θα την κόψουμε στην φύση και στα χιόνια,σε διαφορετικό σκηνικό.

Η πορεία που θα πραγματοποιήσουμε θα είναι για όλες και όλους και θα υπάρχει και πρόσβαση του λεωφορείου μας, για όποιον δεν επιθυμεί να περπατήσει καθόλου.

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να κάνουν το πρωί μια καλή βόλτα στα Ανώγεια για καφέ και γαλακτομπούρεκο και το μεσημέρι με το λεωφορείο να μεταβούν στην αρχαία Ζώμινθο όπου θα κόψουμε την πίτα μας.Εδώ εάν επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν μόνο σε χωματόδρομο μέχρι τον Αγ.Υάκινθο και επιστροφή πάλι στην αρχαία Ζώμινθο,περίπου 1 ώρα. Στον Άγιο Υάκινθο μπορούμε να συνχρονιστούμε και να συναντηθούμε και οι δύο ομάδες και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για την αρχαία Ζώμινθο για την κοπή της πίτας.

Η πεζοπορική πορεία: Ξεκίνημα από το Περαχώρι (υψόμ.720μ).Μπαίνουμε σε πετρόκτιστο μονοπάτι και περνάμε από την εκκλησία του Αγ.Νεκταρίου και φθάνουμε στου' Κολετσού το Πρίνο'(υψόμ.870μ).Στην συνέχεια από μονοπάτι και χωματόδρομο μέσα από σφεντάμια και πρίνους θα φθάσουμε στα 'Βρουλίδια'(υψόμ.1110μ).Προχωρούμε από χωματόδρομο μέσα από μεγάλους πρίνους και μεγάλα σφεντάμια και φθάνουμε στον Αγ.Υάκινθο(υψόμ.1200μ).Συνεχίζουμε στο ίδιο σκηνικό με χωματόδρομο πάλι και καταλήγουμε στην αρχαία Ζώμινθο(υψόμ.1210μ),πάνω στον δρόμο που ανεβαίνει για το οροπέδιο της Νίδας.Εδώ θα κόψουμε την πίτα μας.

Θα υπάρχει φλουρί για τον τυχερό η την τυχερή(εκεί θα πούμε τι θα κερδίσει).Επίσης θα υπάρχουν και άλλα δώρα.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε σε ταβέρνα στα Ανώγεια για το πέρας της ημέρας.

Παρακαλούμε τα μέλη μας και τους φίλους μας που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι στις 9-1-2020, ημέρα Πέμπτη το βράδι, στο γραφείο του συλλόγου, για τον καλύτερο προγραματισμό.

Αρχηγός: Δ.Σ.

Αναχώρηση: 08:00

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Photo Albums Youtube channel