Δεκ
02

Αρχοντικό - Γαλατάς - Βόνη - Θραψανό

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ-ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΓΑΛΑΤΑ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ(ΒΟΝΝΗ)-ΘΡΑΨΑΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ 2-12-2018
ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Μια ωραία πορεία με αρχαιολογικό,θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον,θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 2-12-2018.

Η πορεία απευθύνεται για μικρούς και μεγάλους,αρχάριους και μη,μιας και θα είναι όλη από χωματόδρομο και άσφαλτο και θα ακολουθεί και το λεωφορείο από χωριό σε χωριό, για όποιον επιθυμεί να μην περπατήσει, η να τερματίσει όπου θέλει.

Μετά από σύντομη ξενάγηση στο χωριό Αρχοντικό από τον αρχηγό, θα μας πάει το λεωφορείο πρίν από το χωριό Γαλατάς για να ξεκινήσει η πεζοπορία μας(υψόμ.385μ).Θα προχωρήσουμε από απομεινάρια παλιού Μινωικού μονοπατιού και θα επισκεφθούμε το Μινωικό ανάκτορο Γαλατά (υψόμ.420μ),όπου θα έχουμε και επίσημη ξενάγηση στον χώρο.Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε λίγο και θα περάσουμε από το χωριό Γαλατάς (υψόμ.380μ),από την μονή της Αγ.Μαρίνας(υψόμ.320μ) και μέσα από ελαιώνες θα φθάσουμε στο χωριό Θραψανό(υψόμ.340μ).

Εδώ θα επισκεφθούμε εργαστήριο αγγειοπλαστικής τέχνης και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά την τέχνη της αγγειοπλαστικής και να ρωτήσουμε και να μάθουμε γύρω από αυτήν.Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει ότι θέλει και το λεωφορείο μας θα είναι εκεί για να το αφήσει.

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Λίμνη Λιβάδας(υψόμ.320μ),όπου έπαιρναν το χώμα οι Θραψανιώτες για να φτιάχνουν τα κεραμικά.Τώρα είναι ένας χώρος αναψυχής και η λιμνούλα έχει γίνει και υδροβιότοπος της περιοχής.Για τους μερακλήδες του συλλόγου που κρατάνε την τσικουδιά τους, εδώ είναι ότι πρέπει.

Στην συνέχεια μέσα από ελαιώνες θα τερματίσουμε στο χωριό Απόστολοι(υψόμ.340μ).Με το λεωφορείο θα μεταβούμε στο Καστέλλι Πεδιάδος για φαγητό, στην ταβέρνα 'Το Σίδερο του Ντεκοβίλ΄ για όποιον επιθυμεί.

Ω.Π. 4:30 Β.Δ. 1

Αρχηγός:Κριτσωτάκης Γιώργος τηλ: 6944865906

Αναχώρηση: 08:00

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel