Σεπ
23

Κεφαλάς - Δραπανοκεφάλα - Αλμυρίδα

ΚΕΦΑΛΑΣ-ΔΡΑΠΑΝΟΚΕΦΑΛΑ-ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΡΙΟ-ΑΛΜΥΡΙΔΑ 23-9-2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΕΔΩ)

Μια Κυριακάτικη δραστηριότητα στον πανέμορφο Αποκόρωνα για όλες και όλους.
Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Δράπανο (υψόμ.300μ).Θα περπατήσουμε στην αρχή σε παλιό μονοπάτι και με ανηφορική πορεία θα φθάσουμε σε υψόμετρο 460μ, πάνω στον όγκο της Δραπανοκεφάλας που είναι γεμάτη Γερμανικά πολυβολεία, γαλαρίες και καταφύγια. Θα κινηθούμε σε αυτό το υψόμετρο και μέχρι τα 500μ υψομετρικά.Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε από την βόρεια πλευρά της Δραπανοκεφάλας μέχρι να συναντήσουμε χωματόδρομο στα 260μ υψομετρικά.Η θέα κατά την πορεία είναι καταπληκτική.
Στην συνέχεια θα κινηθούμε στον χωματόδρομο και θα φθάσουμε πάνω από το Κόκκινο Χωριό,όπου θα επισκεφθούμε ένα σπήλαιο του οποίου την ιστορία θα μας αναφέρει η αρχηγός μας και θα δούμε και το εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου.
Στην συνέχεια από άσφαλτο θα πάμε λίγο έξω από το Κόκκινο χωριό σε εργοστάσιο κατασκευής φυσητών γιαλιών.
Εδώ τελειώνει η πορεία μας.
Ω.Π. 4 Β.Δ. 1
Από εδώ με το λεωφορείο μας, περνώντας από το χωριό Πλάκα, θα μεταβούμε στην παραθαλάσια Αλμυρίδα,όπου θα κάνουμε το μπάνιο μας και φαγητό όσοι επιθυμούν στις ταβέρνες της παραλίας.
Λίγο πρίν φθάσουμε στην Αλμυρίδα ,αν κάποιοι επιθυμούν, μπορούμε να κατέβουμε και να περπατήσουμε για 20' λεπτά από παραλιακό δρόμο ανατολικά της Αλμυρίδας μέχρι την παραλία.
Εναλλακτική: Όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν στο δρόμο που ενώνει τα χωριά μεταξύ τους και γνωριμία με αυτά.Δηλαδή ξεκίνημα από τον Κεφαλά, στη συνέχεια Παλαιλώνι,στην συνέχεια Δράπανο και τερματισμός στο εργοστάσιο φυσητών γιαλιών όπου θα συναντηθούμε όλοι μαζί.
Η απόσταση της αναλλακτικής είναι 5χλμ δρόμος.
Αν κάποιος επιθυμεί να μην περπατήσει καθόλου,θα έρθει με το λεωφορείο στο εργοστάσιο φυσητών γιαλιών,θα κάνει μια βόλτα στο Κόκκινο χωριό και πάλι με το λεωφορείο για την Αλμυρίδα.

Αρχηγός: Σφακιανάκη Χρυσή 6946643937
Αναχώρηση: 07:30

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Photo Albums Youtube channel