Ιουλ
22

Κουρταλιώτικο Φαράγγι - Πρέβελη

ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗ 22-7-2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στην πιο δροσιστική πορεία του νησιού μας θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 22-7-2018.
Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τις πηγές του Κουρταλιώτη ποταμού που βρίσκονται μέσα στο ομώνυμο φαράγγι του Κουρταλιώτη στο Νομό Ρεθύμνου.
Είτε μέσα στο νερό του ποταμού,είτε δίπλα του από μονοπάτι(ότι επιλέξει ο κάθε ένας),προχωράμε για την παλιά μονή Πρέβελη, εκεί που είναι και η πετρόκτιστη γέφυρα με την καφετέρια-ταβέρνα,όπου και τελειώνει το πρώτο μέρος της πορείας μας.
Ω.Π.2:30-3:00 Β.Δ. 1
Το πρώτο μέρος μπορούν να το περπατήσουν όλοι.Φοράμε αθλητικά παπούτσια,κοντό παντελόνι και το μπλουζάκι.Το σακκίδιο μας είναι στο λεωφορείο το οποίο θα το συναντήσουμε στην ταβέρνα τελειώνοντας το πρώτο μέρος της πορείας μας.
Εδώ θα έχουμε και στάση, για να επιλέξει ο κάθε ένας το δεύτερο μέρος της πορείας μέχρι τη θάλασσα, στην εκβολή του ποταμού με τους φοίνικες,πως επιθυμεί να το κάνει.
Α Επιλογή:Μέσα από το ποτάμι.Εδώ η στάθμη του νερού είναι πάνω από τα γόνατα και είσαι μέσα στο νερό συνέχεια μέχρι λίγο πρίν το τέλος. Ω.Π. 2:30-3:00 Β.Δ. 1+
Β Επιλογή:Με το λεωφορείο μέχρι το σημείο στάθμευσης που είναι πάνω από την παραλία Πρέβελης. Στη συνέχεια ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια για 15' λεπτά και είμαστε στην παραλία για μπάνιο.
Γ Επιλογή:Απο μονοπάτι δίπλα από το φαράγγι μέχρι την παραλία Πρέβελη. Ω.Π.2 Β.Δ. 1
Στην παραλία υπάρχει καντίνα.
Μετά το μπάνιο μας είτε στην θάλασσα είτε στο ποτάμι με τους φοίνικες, ανεβαίνουμε όλοι μαζί το ανηφορικό μονοπάτι (περίπου 20' λεπτά) για το λεωφορείο μας και επιστροφή στο Ηράκλειο.

Αρχηγός: Καρανδινάκης Γρηγόρης 6984050023
Αναχ: 07:30

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Photo Albums Youtube channel