Μαρ
20

Λίμνες - Αρχαία Οξά - Ελούντα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Μία πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 20-3-2022, στο νομό Λασιθίου.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Λίμνες Μεραμβέλλου (υψόμ.180μ).Στην αρχή από χωματόδρομο και στην συνέχεια από μονοπάτι, θα περάσουμε από δύο μυλοτόπια (παλαιοί μύλοι) και έχοντας πίσω μας όλο τον κάμπο των Λιμνών και την Νεάπολη, θα φθάσουμε στο ξωκλήσι του Αγ.Λουκά (υψόμ.250μ).

Στην συνέχεια από δρόμο και παλιά μονοπάτια θα περάσουμε από τα χωριά Αγ.Ιωάννης και Αγ.Πελαγία (υψόμ.300μ) και θα φθάσουμε στο διάσελο κάτω από τον λόφο της Οξυάς (υψόμ.390μ).Συνεχίζουμε από μονοπάτι και φθάνουμε στην κορυφή της Οξυάς (υψόμ.530μ). Η θέα από εδώ είναι καταπληκτική,με ορίζοντα όλο τον κόλπο του Μεραμβέλλου,τον Αγ.Νικόλαο,την Ελούντα,την Σπιναλόγκα και μέχρι το Καβούσι,το φαράγγι του Χα και την νήσο Ψείρα. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του λόφου όπου θα δούμε και τις αρχαίες δεξαμενές νερού και στην απέναντι πλαγιά θα δούμε και το αρχαίο λατομείο ακονόπετρας.

Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε το ίδιο μονοπάτι που ανεβήκαμε και θα φθάσουμε πάλι στο διάσελο. Συνεχίζουμε από κατηφορικό χωματόδρομο και λίγο μονοπάτι και τερματίζουμε στην Ελούντα.

Εάν κάποιοι δεν επιθυμούν να ανέβουν στην κορυφή της Οξυάς,μπορούν να περιμένουν κάτω στο διάσελο όπου θα κατέβουν και οι υπόλοιποι και συνεχίζουμε όλοι μαζί για τον τερματισμό.

Ω.Π. 5  Β.Δ.  1

Αναχώρηση: 08:00

Αρχηγός:  Δεσποτάκης Βασίλης  τηλ: 6944-414102

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.Φοράμε μάσκα μέσα στο λεωφορείο.

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel