Οκτ
15

Ασκύφου - Ασφένδου

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΣΚΥΦΟΥ(ΧΑΝΙΑ)-ΑΣΦΕΝΔΟΥ 15-10-2017
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Δύο πανέμορφες παράλληλες πορείες, με κοινή αφετηρία και με καταπληκτική θέα θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 15-10-2017.

Α' ΟΜΑΔΑ: Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Μέσα Γωνί(υψόμ.700μ) του οροπεδίου Ασκύφου στο Ν.Χανίων.
Στην αρχή από δρόμο και στην συνέχεια ανηφορίζοντας μέσα από πρίνους από μονοπάτι και μετά σε ξέφωτο, θα φθάσουμε στο μικρό οροπέδιο του Λαχανά(υψόμ.1030μ),με το μικρό εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου του μεθυστή. Η θέα είναι πανέμορφη.Όλο το οροπέδιο Ασκύφου στα πόδια μας και τα Λευκά όρη απέναντί μας.
Στην συνέχεια αρχίζουμε να κατηφορίζουμε από χωματόδρομο και μετά από μονοπάτι και στην συνέχεια μόνο χωματόδρομος μέχρι τον τερματισμό στο χωριό Ασφένδου (υψόμ.750μ).
Ω.Π. 4 Β.Δ. 1+(λόγω της αρχικής ανηφόρας μέχρι το οροπέδιο Λαχανά)

Β' ΟΜΑΔΑ: Η ίδια πορεία με την Α' Ομάδα μέχρι το οροπέδιο Λαχανά.Απο εδώ η Β' Ομάδα θα ανηφορίσει μέχρι την κορυφή 'Μέγα 'Ορος'(υψόμ.1208μ).Από εδώ η θέα εκτός των προαναφερομένων, θα έχει επιπλέον ,από τα βόρεια να βλέπεις τον κόλπο της Σούδας και από τα νότια να βλέπεις τον κόλπο της Μεσσαράς ,τα νησάκια παξιμάδια και την Γαύδο.Στην συνέχεια άλλοτε από μονοπάτι και άλλοτε ελεύθερα θα κατηφορίσουμε και θα τερματίσουμε και εμείς στο χωριό Ασφένδου (υψόμ.750μ).Συνάντηση και των δύο ομάδων και επιστροφή στο Ηράκλειο.
Ω.Π. 6 Β.Δ. 2

Αρχηγός:Καρανδινάκης Γρηγόρης τηλ:6984050023
Αναχώρηση: 07:30